Като сигнал към властите в Иран САЩ изпратиха бойна група на

...
Като сигнал към властите в Иран САЩ изпратиха бойна група на
Коментари Харесай

Вашингтон отправя военно  предупреждение към Техеран

Като сигнал към управляващите в Иран Съединени американски щати изпратиха бойна група на военноморските си сили, отпред със самолетоносача „ Ейбрахам Линкълн “, предадоха международните организации. В тактическата група са включени и бомбардировачи в зоната на оперативна отговорност на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (СЕНТКОМ), в която попадат Близкият изток и Африка. Това е ясно обръщение, че всяко нахлуване против ползите на Съединени американски щати или техните съдружници ще бъде посрещнато с „ безпощадна мощ “, съобщи съветникът по националната сигурност Джон Болтън.

По думите му решението е взето в отговор на поредност тревожни предизвестия и сигнали за увеличение на напрежението. САЩ не желаят война с режима в Иран, само че ние сме изцяло подготвени да отвърнем на всяко нахлуване, както от страна на свързани с Иран организации, по този начин и от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, се показва в изказване на Джон Болтън.

Иран е мобилизирал всичките си запаси, с цел да продава нефт на " сивия пазар ", заобикаляйки глобите, които Техеран дефинира като противозаконни, съобщи в това време заместник-министърът на петрола на Иран Амир Хосеин Заманиния, представен от локални и международни медии. На 22 април държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Съединени американски щати към този момент няма да вършат изключения за вносители на ирански нефт. " Това не е контрабанда. Това е опълчване на глобите, които не считаме за обективни и законни ", сподели той.

НАПРЕЖЕНИЕ

Палестински терористи обстрелваха Израел с ракети от Газа и убиха 4-ма души в края на предходната седмица. В отговор министър председателят Бенямин Нетаняху подреди масирани офанзиви против управлявания от Хамас анклав. При ударите на израелските сили за защита са починали 20 души, оповестяват осведомителни организации. Палестинските водачи в Газа договориха преустановяване на огъня с Израел рано вчера сутрин, обявиха трима чиновници, които са осведомени с диалозите, след най-сериозното разпалване на спора от 2014 година насам. Споразумението е подписана на територията на Египет в 4:30 ч. (01:30 GMT) локално време, съобщи член на „ Хамас “, поискал анонимност. Египетски чиновник също удостовери договорката, при условие че също остане неизвестен. Говорител на израелска войска нямаше коментар. Израел не удостовери обществено по-ранно съглашение за преустановяване на огъня.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР